Sobre mi/ About

ClaudiaBrufauBonet (1)Qui sóc

Quan tenia catorze anys se’m va acudir que volia ser ballarina professional després d’haver suat la cansalada un juliol a Saragossa a l’Escola de María de Ávila. Tot i graduar-me el 2005 en dansa contemporània a l’Institut del Teatre, vaig seguir estudiant Filologia Anglesa a la Universitat de Barcelona. Després vaig intentar encarrilar aquestes dues trajectòries cursant el Màster Interuniversitari d’Estudis Teatrals (UAB, Institut del Teatre i Pompeu Fabra). I per formalitzar la meva relació amb el periodisme cultural he cursat el Màster en Periodisme Cultural de la Barcelona School of Management – UPF.

A partir del març del 2010 vaig començar a cobrir espectacles per a la revista Dance Europe. Des de llavors escric crítiques, cròniques, entrevistes i reportatges per a diferents revistes. Actualment col·laboro amb la Revista Musical Catalana (web com a la revista), amb el diari digital Núvol, Recomana, i amb Dance for you Magazine (publicada en alemany i anglès). L’abril de 2015 vaig participar com a ‘dance writer‘ a la Springback Academy de la plataforma de dansa europea Aerowaves.

El 2010 també vaig aterrar al programa  Nydia del Canal 33, dirigit per en Jordi Lara, que més endavant es va convertir en La Sonora. Eren programes musicals especialitzats en música i dansa d’arrel, i en els dos vaig fer de guionista i reportera. Una de les feines amb les que m’ho passo millor és fent de guionista/periodista ‘on the road’: conèixer gent, submergir-me per en el que fan, per després explicar-ho al públic o lectors, entretenir-los i descobrir-los altres maneres de viure i pensar a través de l’art.

A part de seure dia sí día també en les butaques de teatres, també col·laboro en projectes de gestió i comunicació cultural. Actualment, treballo com a freelance: porto la comunicació del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, a Reus (sóc reusenca) i col·laboro amb festivals i projectes que s’organitzen des de la capital del Baix Camp, també programo cicles de dansa filmada al CaixaForum (Barcelona, Saragossa i Lleida), i redacto per als Serveis Culturals de l’Institut del Teatre, entre altres projectes.

La dansa és l’art en el que milito culturalment, però també segueixo l’actualitat teatral, literària, el cinema i la música.

Quién soy

Cuando tenía catorce años se me ocurrió que quería ser bailarina profesional, después de haber sudado a mares un julio en Zaragoza, en la Escuela María de Ávila. Así que al cabo de unos años de vivir las 24h en el Institut del Teatre , en 2005, me gradué en danza contemporánea por este conservatorio. Seguí estudiando Filología Inglesa en la Universidad de Barcelona, licenciatura que terminé de Eramus en el Goldsmith’s College, de Londres. Para encarrilar la escena y los estudios académicos pensé que la mejor manera sería cursando el Master Interuniversitario de Estudios Teatrales (UAB, Institut del Teatre y Universidad Pompeu Fabra). Pasados unos años quise formalizar mi relación con el periodismo con el Master en Periodismo Cultural, de la Barcelona School of Management – UPF.

P1000414

Presentación del ciclo de Danza Filmada en el CaixaForum, de Barcelona.

A partir de 2010 empecé a cubrir espectáculos para la revista Dance Europe. Desde entonces escribo críticas, crónicas, entrevistas y reportajes para distintas revistas en papel o digitales. Actualmente colaboro con el diario digital NúvolRecomana, y con Dance for you Magazine (publicada en alemán e inglés). En abril de 2015 tuve la suerte de participar como ‘dance writer’ en Springback Academy de la plataforma de danza europea Aerowaves.

En 2010 también aterricé en el programa Nydia del Canal 33 (Televisión de Cataluña), dirigido por Jordi Lara, que más adelante se convirtió en La Sonora. Ambos programas estaban especializados en música de raíz (tradicional), y en los dos trabajé como guionista y reportera. Uno de los trabajos que más disfruté fue haciendo de guionista/reportera “on the road” (en la carretera); pude conocer mucha gente, sumergirme en lo que hacían y cómo lo vivían, explicarlo al público, entretener y descubrir otras maneras de vivir y pensar a través del arte.

Además de sentarme día si día también en las butacas de teatros, también he colaborado en proyectos de gestión y comunicación cultural. Actualmente, trabajo como freelance: llevo la comunicación del Premio Internacional de Danza Roseta Mauri, en Reus (soy reusense) y colaboro con festivales y proyectos que se organizan desde esta ilustre ciudad, programo ciclos de danza filmada para el CaixaForum (Barcelona, Zaragoza y Lérida), y redacto para los Servicios Culturales del Institut del Teatre, entre otras proyectos.

La danza es el arte en el que milito culturalmente, pero también sigo de cerca la actualidad teatral, literaria, el cine y la música.

About

Currently writing for: Revista Musical CatalanaGodot BarcelonaNúvol, and I coordinate the dance section of the Performing Arts Critics in Catalonia (Recomana). I’m a contributor and the social media manager of Springback Magazine, a new and different dance magazine (check it out!).

Based in Barcelona, I’m a freelance dance writer who combines cultural journalism in several online and paper media with communication management. I trained as a dancer at Institut del Teatre, and hold a degree in English Philology by University of Barcelona (Erasmus at Goldsmith’s College). I also hold a master in Theatrical Studies (UAB) and one in Cultural Journalism (UPF). In 2010 I started writing in magazines such as Dance Europe, and also begun to work as a reporter and screenwriter in musical programmes of the public Catalan Television (TV3). In the present I collaborate with private and public institutions such as L’Estruch (live arts creation factory), Fundació ‘la Caixa’ (programming series of dance on screen) or Institut del Teatre (as a contributor to the online Performing Arts Encyclopaedia, and as a translator).