Featured TV, Reportatges TV

Emili Vendrell, la veu d’un poble

EmiliVendrell-paleta

Clica la imatge per veure el reportatgeLa Sonora 2012, dir: Jordi Lara

Darrere aquest guió hi ha cinc mesos de preparació, de converses amb l’encantadora nora del cantant, la Pilar Díaz i amb el baríton Lluís Sintes, qui va afegir la “salsa” i la seva veu per lligar les accions i entrevistes. Per a mi va significar submergir-me en una altra època en recerca d’un personatge una mica oblidat.

El 2012 es va conmemorar la mort del tenor català Emili Vendrell i Ibars ( Barcelona, 1893 – 1962). La veu de Vendrell va ser banda sonora d’una època. Havent treballat de paleta amb el seu pare, mestre d’obres, es va formar com a cantaire a l’Orfeó Català. A més d’interpretar com a solista obres fonamentals com la “Novena simfonia” de Beethoven o la “Passió segons Sant Mateu” de Bach, va tenir un gran ressò popular com a solista de sarsueles com “Doña Francisquita” d’Amadeu Vives, “Cançó d’amor i de guerra” de Rafael Martínez Valls, o “Pel teu amor”, de Josep Ribas–que inclou l’ària coneguda com “Rosó”, que el va fer cèlebre.

Un programa especial de 25 minuts recordant el mític tenor, amb la participació de Pilar Díaz, nora d’Emili Vendrell, els seus nebots Albert i Jordi Capelleras, el baríton Lluís Sintes, els musicòlegs Cèsar Calmelli Joan Vilà Miró, l’actriu i directora Montse Miralles, el periodista Xavier Foz i el director de sarsueles Josep M. Damunt.

Emilivendrell-lluis sintes