Featured TV, Reportatges TV

Cesc Gelabert al centre de la rotllana

 

La-Sonora-C33-Claudia-Brufau-Cesc-Gelabert

Cliqueu l’imatge per veure el reporatge.


 

“Jo sempre he volgut ser una mica xaman, a mi sempre m’ha fet il·lusió dir que la dansa és un somni compartit en estat de vigília, jo voldria desaparèixer i que l’espectador tingui la muntanya al seu voltant”  Cesc Gelabert, ballarí i coreògraf

 Gelabert va obrir el festival d’estiu Grec 2011, a Barcelona, amb un espectacle que ofereix una mirada personal de la sardana. El programa monogràfic et presenta el procés de treball de l’experiència, els seus antecedents i la presentació, amb la participació de tretze dansaires de colles sardanistes al costat dels ballarins de la companyia Gelabert&Azzopardi.

Amb l’equip del programa Nydia (dir: Jordi Lara) vam fer un seguiment des del primer taller que en Gelabert va fer amb els sardanistes (el reportatge amb el que em vaig estrenar al Canal 33).  El que més em va agradar d’escriure aquest reportatge és la varietat de registres que vaig anar trobant al llarg del porcés: des de la cara més mecànica de la sardana a la més espiritual, de la més ancestral a la més contemporània, d’adminstratius de banc a xamans … a la rotllana d’en Gelabert hi trobareu de tot.